Skip to content

Ankomst Málaga flygplats

Málaga (AGP) är en destination med mycket reguljärflyg vilket förbättrar dina möjligheter till billiga flygbiljetter och flygtider som du önskar. Utbudet är stort.

Restiden från Sverige är relativt kort (ca 4 h, 25 min från Arlanda.)  Bolag du kan kika på för billigaste och smidigaste flygresa är bland andra:  www.primeraair.se,  www.norwegian.com, www.sas.se. Boka i god tid!

Följ anvisningar till bagageband och efter upphämtat bagage vidare mot antingen utgång för taxi/transport, eller till ”Rent a Car” för hyrbilsbokning. Har du bokat hyrbil och är flera i sällskapet rekommenderas att en väntar på bagaget medan den andra hämtar bilnyckel och gör pappersarbetet med hyran för att spara tid. Hyr du via \”Marbesol\” så hämtar du bagaget och åker till uthyraren. (den informationen finns i er hyrbilsbokning) De står utanför flygplatsens utgång och väntar. Det är sedan enkelt att ta sig ur flygplatsen och västerut. OBS! Det är ofta billigt att boka bil i förväg hemifrån och därför vill uthyrarna ofta göra en uppgradering till dyrare/finare bil på plats. Stå på dig! Dock tillkommer ofta en reservationsavgift där det reserveras ett belopp på ditt konto om en olycka skulle ske eller om bilen återlämnas utan påfyllt bränsle.

 

Från flygplatsen till lägenheten

 

Ank 2

Med bil från Málaga Flygplats svänger du höger ut på N-340 mot Torremolinos/Cadiz. Håll gärna höger körfält då du efter ca 3 km svänger höger in på A7, skyltad Benalmadena/Algeciras. Därefter kör du ytterligare ca 15 km och viker av till höger A7 mot Fuengriola/Algeciras. (TA INTE DEN AVGIFTSBELAGDA VÄGEN AP-7 SKYLTADE MARBELLA/ALGECIRAS.) Ca 11 km efter Fuengirola passerar du turistorten Miraflores. Därefter vid skylten RIVIERA svänger du av och tar tredje avfarten i rondellen som är i anslutning till avfarten. Du kör nu under vägen A7 och är framme. Sväng inte vänster utan rakt fram mot gårdsområdet intill soptunnorna och upp till höger.

Biluthyrning är ett bra sätt att utforska regionen i Costa del Sol som verkligen har mycket att erbjuda och är grön och frodig en stor del av året. Vägarna är i allmänhet bra och trafiken ganska intensiv på de större vägarna. På andra sidan bergen som är närmast kusten finner man oliv- och vinlundar samt pittoreska små byar. Det finns massor att uppleva och upptäcka. Billigaste biluthyrningen är genom att boka på internet i förväg, detta sparar även tid vid ankomst. Om man hämtar och lämnar på flygplatsen har man dessutom både löst lägenhetstransporten samt har bil för att göra egna utflykter. Vill du hyra bil från boendet finns det en biluthyrningsfirma ca 900 m från lägenheten. Gå till Supermarketen Supercor Express och vidare längs Avenida Polaris.

Hyrbil:

Vi har testat några olika sällskap och personligen fastnat för Fetajo då dem dels har kontor nära vår lägenhet samt är prisvärda och det går otroligt fort att komma iväg från flygplatsen. 

Vi kan hjälpa med att mejla in en bokning på Fetajo då dom lovat att ge oss lite rabatt eller eventuellt uppköp på bilmodell. Ni kan också själva boka nedan om ni vill på vilket sällskap ni själva önskar. 

https://www.fetajorentacar.com  Boka med full försäkring.

(Billig, smidig och snabbt vid hämtning/lämning.) 

Vid bokning får du instruktioner om vart du hittar dem på flygplatsen.

Taxi från flygplatsen till Riviera Del Sol kan tas vid ankomst. ca 50€

Förbokad större taxi 50€/väg för 4personer. Vid fler passagerare än 4 så kostar det ytterligre 5€/person. Vi förmedlar gärna denna kontakt om ni önskar. Det som dem behöver veta är; Namn, flightnummer, ankomst/avresetid för flyget. 

Tåg från flygplatsen avgår med ca 15 min mellanrum. Pris: ca 2,7 € /pers. (se länk nedan för tider) Efter ca 30 min (17km) i Fuengirola stad och vid stationen kan man ta en taxi eller buss till lägenheten. Busshållplatsen är bokstavligt talat precis utanför lägenhetskomplexet.

Busstidstabell: http://www.andalucia.com/fuengirola/bus-services.htm

Tåg längs solkusten: http://www.renfe.com/viajeros/cercanias/malaga/index.html

Avresa Málaga flygplats

Att köra bil till flygplatsen är enkelt. Rakt fram på väg A7 i ca 2 mil, sedan viker du av till höger och följer skyltning \”aeropuerto\”. Det är för övrigt skyltat för flygplats/aeropuerto hela vägen. 

Har du haft hyrbil så fick du information om bilens lämning vid dess uthämtning. 

När man sedan går in i terminalen för avresa så ser ni på skärmarna vilken disk ert flyg har. De svenska avgångarna brukar vara längst in till höger. Här har Norwegian en själv-check-in automat och därefter kan ni bara gå till Bagagedrop. På detta sätt slipper ni köer om ni reser med dem. 

 

Vi önskar en trevlig hemresa och välkomnar er åter!